Home » TTouch » TTouch

Hoe werkt de TTouch

De TTouch werkt op het zenuwstelsel en prikkelt de cellen. De TTouch wekt het bewustzijn bij mens en dier en verhoogt de concentratie en de bewustwording. De paarden leren zo hun vluchtinstinct te overwinnen en vertrouwen op te bouwen. De TTouch kan helpen spanning los te laten, stress en angst te verminderen en vertrouwen, zelfcontrole en stabiliteit en zekerheid te bevorderen. De TTouch wordt ook voor sneller heling en genezing na verwonding en ziekte bij alle dieren , niet alleen paarden, en berijder ingezet. De TTouch versterkt de verbinding tussen mens en dier en is een non-verbale communicatie, die altijd in elke situatie toegepast kan worden.

Hoe wordt de TTouch uitgevoerd?

Met de handen op de huid, vacht of manen van het dier. Lichte cirkelvormige bewegingen (1 ¼ cirkel) of het verhogen van de huid in bewegingen met de klok mee, of soms tegen de klok in. Door gerichte ademhaling worde de TTouch ondersteund. Onderscheidende druksterkten en verschillende bewegingstechnieken bevorderen stimulatie of ontspanning van lichaam en ziel en ontwikkelen bewustwording en lichaamsgevoel.

Waar wordt de TTouch uitgevoerd.

Op het hele lichaam van het paard. Om bepaalde gedragspatronen op te lossen, om genezingsprocessen te ondersteunen of in noodgevallen zoals bijvoorbeeld shock of koliek gebruik je bepaalde TTouches gericht op specifieke lichaamsdelen zoals oren, mond en benen.

Wanneer wordt de TTouch toegepast?

Met elke TTouch stem je je paard positief en heb je de mogelijkheid om iets goeds voor jezelf en je huisdier te doen. De TTouch zal worden gebruikt voor gedragsproblemen, welzijn en ondersteuning bij het leren, het verminderen van stress en angst, het ondersteunen van een genezingsproces en aanmoedigen. De TTouch kan worden gedaan voor en na het rijden, bij de dierenarts en de hoefsmid, voor en na een wedstrijd, in de wei, tijdens het poetsen … dus wanneer je tijd doorbreng met je paard.

De druksterkten

De drukintensiteiten van de TTouch zijn verdeeld in een schaal van 1 tot 9. Om het drukniveau 1 te voelen, sluit je je ogen en plaats je wijs en middelvinger voorzichtig op het gesloten ooglid, waarbij de duim op de wang rust. Nu, zonder actief druk op het oog en ooglid uit te oefenen, probeert men de huid van het ooglid in een kleine 1 ¼  cirkel te bewegen. Let op deze druk en maak verschillende   kleine 1 ¼  cirkels van dezelfde sterkte op de onderarm. Om de druksterkte 3 te voelen, sluit het oog weer, plaats uw duim op de wang, de wijs- en middelvinger maken een kleine 1 1/4 cirkel op het ooglid zo strak mogelijk zonder dat de druk ongemakkelijk is en het oog niet beschadigt , Herhaal deze druk op de onderarm en observeer het huiddefect op de arm. Deze druksterkte verdubbeld op de onderarm geeft kracht 6.

Gedetailleerde beschrijvingen en beschrijvende tekeningen, evenals uitleg over de werking van de verschillende TTouches en spannende casuïstiek, zijn te vinden in de vele boeken en video’s van Linda Tellington-Jones.