Home » Connected Riding

Connected Riding

Connected Riding is ontwikkeld door Peggy Cummings. Zij was één van de eerste Centered Riding instructors en leerling van Sally Swift en was bovendien Tellington-TTouch practitioner. Uit deze methodes en de klassieke dressuur, waarin zij ook is opgeleid, heeft zij haar eigen methode ontwikkeld.
Belangrijk bij Connected Riding is, naast een goed lichaamsbewustzijn,  een goede balans, een goede verbinding (Connection!) met het paard en het aanvoelen van het paard.

Connected Groundwork
Het grondwerk is een voorbereiding op het rijden. Voor je paard is het veel gemakkelijker een goede balans te verkrijgen zonder ruiter. Het is ook een uitstekende warming-up voor zowel je paard als jezelf.
Er zijn talloze oefeningen die op verschillende manieren je paard leren buigen, zijn balans verbeteren, hem leren zichzelf te dragen en zijn achterhand goed te gebruiken.
De oefeningen zijn rustig en eenvoudig. Ze zijn daarom ook erg geschikt om te doen als je weinig tijd hebt om te rijden en je toch iets leuks en nuttigs met je paard wilt doen of als revalidatie na een blessure.

Connected Riding

De oefeningen op het paard zijn er uiteraard op gericht om je een goede zit en houding te geven / te laten verkrijgen, maar ook helpen ze je een goed contact met je paard te krijgen tijdens het rijden. Paardrijden is immers niet alleen goed zitten op een paard, maar ook je paard  gelijkmatig en elastisch laten lopen, je paard goed aanvoelen en zo te komen tot een fijne samenwerking.

Goed lichaamsbewustzijn

Het belangrijkste voor een goede, stabiele en soepele zit is een zogenaamd neutraal bekken. Dat wil zeggen dat je recht zit, niet met een holle of bolle rug, maar in het midden met een soepele rug. Alleen dan zit je in balans.
Connected Riding heeft een groot aantal oefeningen om je te helpen deze balans te vinden.

Andere basisvoorwaarden voor een stabiele zit zijn:

– De beugel aan de bal van je voet

– Knieën weg van het zadel en niet er tegenaan gedrukt,  een natuurlijk beenhouding.

– Ellebogen bij je houden voor een soepele verbinding met de teugels.

– Rotatie van je bovenlichaam in de wendingen, dus recht boven het paard zitten.

Connected Riding zorgt ervoor dat zowel jijzelf als je paard rechter, soepel en meer uitgebalanceerd gaan bewegen!

Meer informatie over Connected Riding vind je op www.connectedriding.com

Wanneer je in Noord-Nederland woont, kun je  Connected Riding les krijgen van Vanda Oosterhuis in Wapserveen: www.gevoelvoorpaarden.nl