Home » TTouch » Linda

LINDA TELLINGTON-JONES

Linda Tellington-Jones is geboren in Canada en groeide op bij paarden en paardenmensen. Vanaf het begin was ze bezig met het ontwikkelen van een samenwerking met het paard, harmonie en vertrouwen. Op 13-jarige leeftijd nam ze al deel aan een groots rijevenement en won later veeleisende rijcompetities in verschillende disciplines. In de jaren zestig en zeventig heeft ze met succes deelgenomen aan militaire, spring- en dressuurwedstrijden en een veelgeprezen record neergezet in een rit van 100 mijl.

In 1965 schreef ze met haar toenmalige echtgenoot haar eerste Amerikaanse boek “Massage en fysieke therapie voor het atletische paard”. Het was gebaseerd op baanbrekende klinische onderzoeken uitgevoerd in hun California Equine Research Center.

Na vier jaar training in Feldenkrais werk voor mensen (bewustzijn door beweging) en geïnspireerd door Linda’s werk met Dr. med. Moshe Feldenkrais ontwikkelde ze haar eigen methode voor paarden en ruiters, die onder de naam TT.E.A.M. (Tellington-Jones Equine Awareness Method) wereldwijd bekend werd.

Geïnspireerd door Ursula Bruns, heeft Linda Tellington-Jones in 1978 een zes weken durende onderzoeksproject uitgevoerd in het FS-testcentrum in Reken, waarvan de resultaten zijn gedocumenteerd in haar gezamenlijke boek “The Tellington Method, How To Train Your Horse”. In 1983 begon ze met de ontwikkeling van de Tellington Touch, lichaamswerk dat gemakkelijk te leren is en zich over de hele wereld verspreidt.

In 1992 werd Linda Tellington-Jones geëerd door de American Equestrian Federation voor haar levenswerk. Ontelbaar zijn de verhalen van hun therapeutische successen met sport- en recreatiepaarden en andere dierenrassen in alle landen van de wereld. Haar boeken worden in vele talen gepubliceerd en Linda wordt door medische scholen uitgenodigd om lezingen te houden, maar ook voor paardensportcommissies of zoölogische tuinen over de hele wereld. In 2008 ontving ze een eredoctoraat van de Universiteit van San Francisco.